Kinderen

cropped-cropped-monster_kader_500-1.png

 

 

Hallo! Ik ben KOBE. Welkom bij Koppeling vzw! 

Je zal hieronder kunnen lezen over KOPP. KOPP betekent Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.

 

 

 

Ouders met psychische problemen voelen zich vaak niet goed. Ze hebben hun been niet gebroken of zijn niet ziek, zoals bij de griep. Maar ouders met psychische problemen voelen zich niet gelukkig, zijn erg bang of horen stemmen in hun hoofd. Anderen zijn juist heel actief en lijken nooit moe. Bij de griep ben je na enkele dagen genezen. Ouders met psychische problemen voelen zich vaak veel langer niet goed. Het is soms zo moeilijk voor hen, dat ze niet meer kunnen gaan werken of de hele dag in bed blijven liggen.

Er bestaan veel verschillende psychische problemen. Sommigen lijken op elkaar en anderen zijn weer helemaal anders. Het is ook voor dokters soms moeilijk om juist te weten wat er aan de hand is.

Maar het kan ook heel goed gaan met ouders met psychische problemen. Sommige ouders hebben er maar af en toe last van en andere ouders nemen pilletjes waardoor ze zich beter voelen. Dat is erg fijn voor deze ouders!

Als kind van een ouder met psychische problemen is het niet altijd makkelijk. Je moet misschien meer helpen in het huis of misschien moet je meer bij oma en opa gaan slapen? Voor elk kind is dit ook anders. Misschien vindt je broer of zus het allemaal niet zo een probleem, maar word jij er soms wel verdrietig of juist erg boos van. Dan kan allemaal! Er is geen juiste of foute reactie.

Kinderen van ouders met psychische Problemen hebben vaak veel vragen. Hier geeft Koppeling antwoord op enkele van deze vragen.

Heb jij nog andere vragen en zou je het antwoord graag willen weten? Of wil je graag een keer praten en spelletjes spelen met andere KOPP? Kom dan zeker een keertje naar een KOPP-groep van Koppeling. In onze agenda vind je terug wanneer deze doorgaan.